Matematik

gange over kors

28. september 2018 af lærlektien (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har jeg regnet dette korrekt??


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2018 af mathon

     Nej.


Svar #2
28. september 2018 af lærlektien (Slettet)

det var et klart nej :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2018 af swpply (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2018 af swpply (Slettet)

Din første fejl er hvor du går fra 

           5\cdot x - 25 = 8 + 6\cdot x

til

              - 25 = 8 + 6\cdot x

Hvor forsvinder de 5x hen? Der skulle istedet havde stået

        - 25 = 8 + \underbrace{6\cdot x - 5\cdot x}_{x}


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2018 af mathon

             \small \small \begin{array} {rcll} \frac{x-5}{2}&=&\frac{4+3x}{5}&\textup{flerledede t\ae llere forsynes med parentes}\\ \frac{(x-5)}{2}&=&\frac{(4+3x)}{5}&\textup{der ganges over kors}\\ 5(x-5)&=&2(4+3x)&\textup{ganges ind i parenteser}\\ (5x-25)&=&(8+6x)&\textup{parenteser h\ae ves} \\ 5x-25&=&8+6x&\textup{x'er og tal separeres}\\ -x&=&33&\textup{multipliceres med -1}\\ x&=&-33 \end{array}


Svar #6
30. september 2018 af lærlektien (Slettet)

Hej mathon, er det muligt at du kan forklare hvordan 33 dannes???


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. september 2018 af guuoo2 (Slettet)

Træk -25 over på den anden side (dvs. adder 25 på begge sider af lighedstegnet)

.... - 25 = 8 + .....
.... - 25 + 25 = 8 + 25 + .....
.... + 0 = 33 + .....
.... = 33 +  .....


Svar #8
30. september 2018 af lærlektien (Slettet)

okey mange tak for svaret.


Skriv et svar til: gange over kors

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.