Matematik

Find skæringspunkt mellem en graf og x-aksen

28. september 2018 af Mads256 - Niveau: B-niveau

Jeg har denne opgave som jeg sidder fast på, jeg har fået en graf f som lyder f(x)=b*x-5*b, og jeg skal så bestemme skæringspunktet mellem grafen for f og koordinatsystemets x-akse, men jeg er sgu lidt blank på hvordan det løses :/


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2018 af MatHFlærer

Du har f(x)=bx-5b og så skal du bare løse f(x)=0


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. september 2018 af mathon

Skæring mellem to 'grafer':

                  \small \begin{array} {|c|c|c|} \textup{funktioner}\\ \hline y=bx-5b&\textup{sk\ae ring kr\ae ver}\\ \hline y=0&bx_o-5b=0&\textup{sk\ae ringspunkt}\\ \hline &x_o=5&(5 ,0)\\ \end{array}


Skriv et svar til: Find skæringspunkt mellem en graf og x-aksen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.