Matematik

Integrations opgave

29. september 2018 af Mathnerdsx (Slettet) - Niveau: A-niveau

Filen jeg har vedhæftet siger egentlig det meste. (Det er opgave 11 forresten) Jeg kan ikke se hvordan man får pi/3, altså den "vinkel"..

- Evalute the integral ∫∫s (x+y) dA hvor S er region første kvadrant, inde i disken x²+y² <= a² og under linjen y = sqrt(3x)


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. september 2018 af MatHFlærer

Du får \theta=\pi/3 fra y=\sqrt{3}x (og ikke y=\sqrt{3x} som du skriver).

Hvordan så? Tager du \arctan(\sqrt{3}) får du \pi/3.

Generelt er

v=\arctan(a) hvor a er hældningen på din linje. I dette tilfælde var det så \sqrt{3}


Svar #2
29. september 2018 af Mathnerdsx (Slettet)

Jeg skal lige være med her.. a * sin(theta) = sqrt( 3 * a * cos(theta))

Når jeg løser den i hånden giver den ikke noget tæt på dette.


Skriv et svar til: Integrations opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.