Matematik

Differentiation af avancerede funktioner

29. september 2018 af NillerB12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Er der én der kan hjælpe med at differentiere følgende funktioner?

3x+x\sqrt{x}     

xe^{x}


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2018 af StoreNord

3x+x\sqrt{x}                differentieres nemmest som             3x + x1.5


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. september 2018 af MatHFlærer

Den første kan du lave om til

3x+x\sqrt{x}=3x+x^{3/2}


Brugbart svar (2)

Svar #3
29. september 2018 af MatHFlærer

Den anden må du nok hellere bruge produktreglen.

y(x)=xe^x så kald f(x)=x og g(x)=e^x og vi ved at produktreglen er

y'(x)=(f(x)g(x))'=f'(x)g(x)+f(x)g'(x)


Svar #4
29. september 2018 af NillerB12 (Slettet)

Okay, mange tak for hjælpen ;))


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. september 2018 af mathon

                \small \left ( 3x+x\cdot \sqrt{x} \right ){}'\qquad x\geq 0

                \small 3+1\cdot \sqrt{x}+x\cdot \frac{1}{2\sqrt{x}}

                \small 3+ \sqrt{x}+ \frac{x}{2\sqrt{x}}

                \small 3+ \sqrt{x}+ \tfrac{1}{2}\sqrt{x}

                \small 3+ \tfrac{3}{2}\sqrt{x}


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. september 2018 af mathon

                \small \small \left ( x\cdot e^x\right ){}'=1\cdot e^x+x\cdot e^x=\left (1+x \right )e^x


Skriv et svar til: Differentiation af avancerede funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.