Matematik

Matematiknotation, har glemt betydningen

02. oktober 2018 af anonym000 - Niveau: Universitet/Videregående

Hi

Hvad betyder

 f : [ 1 , \infty [ \rightarrow [ 0 , \infty [

har simpelthen glemt hvad betydningen er. 

er det første talrum ikke definitionsrummet? Det andet talrum er så billedrummet hvori værdirummet er en delmængde. Er det forkert husket?

mvh.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2018 af peter lind

definitiosmængden for f er 0≤x<∞

billedmængden  for f er 1≤y<∞


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2018 af swpply (Slettet)

f:[1,\infty[ \rightarrow[0,\infty[ betyder at funktionen er definieret på mængden [1,\infty[ og at billedmængden af f er en delmængde af [0,\infty[.

Altså har du at

\text{Dm}(f) = [1,\infty[

og

\text{Vm}(f) \subseteq [0,\infty[

hvor at lighedstegn kun gælder såfremt at f er surjektiv.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2018 af Eksperimentalfysikeren

#0. Det er korrekt. #1 har byttet om på det.


Skriv et svar til: Matematiknotation, har glemt betydningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.