Matematik

Isolering af en komponent i en ligning

05. oktober 2018 af Julie3125 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! 

Jeg sidder med en opgave, hvor alle oplysningerne er givet, så i bund og grund ville jeg bare kunne plotte det helle i maple og solve for den ønskede komponent. 

Jeg vil dog gerne forstå regnereglerne, der ligger bagved det hele: 

Hvis jeg får givet en formel:

Q = ΔP * ((π*r4)/(8*η*L))

hvordan får jeg så isoleres ΔP? Tror ikke helt at jeg har forstået regnereglerne.

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2018 af mathon

                \small \begin{array}{rclll} Q=\Delta p\cdot \frac{\pi \cdot r^4}{8\cdot \eta\cdot L }&&&&\textup{multiplicer med }8\cdot \eta\cdot L\\ &Q\cdot8\cdot \eta\cdot L &=&\Delta p\cdot \pi \cdot r^4&\textup{divider med }\; \pi \cdot r^4\\ &\frac{Q\cdot8\cdot \eta\cdot L}{\pi \cdot r^4}&=&\Delta p&\textup{dvs}\\ {\color{Red} \mathbf{\Delta p= \frac{Q\cdot8\cdot \eta\cdot L}{\pi \cdot r^4}}} \end{array}              


Skriv et svar til: Isolering af en komponent i en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.