Matematik

Ligning

05. oktober 2018 af MAYA15 - Niveau: C-niveau

Hej.
Er der nogen som kan give en kort beskrivelse om, hvordan man har løst denne ligning? 

- 3x - 8 = 7x + 32 
- 8 = 10x + 32
- 40 = 10x 
- 4 = x 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2018 af ringstedLC

Kom selv med et bud... Tag en linje ad gangen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2018 af SelmaWho (Slettet)

Målet er at isolere x

I 2. linje samler x'erne på  højre side ved at plusse 3x på begge sider.

I 3. linje minusser du med 32 på begge sider

I 4. linje siger du -40/10 for at finde ét x


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2018 af ringstedLC

Udtryk som "plusse" og "minusse" bruges ikke på gymnasielt niveau. Skriv istedet: "...lægge 3x til" / "...trække 32 fra" eller brug addere / subtrahere.

Udtrykket "...siger du -40/10" hedder at dividere med 10 på begge sider (af lighedstegnet).


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. oktober 2018 af mathon

              \small \begin{array} {rcll} -3x-8&=&7x+32&\textup{der adderes 3x p\aa \ begge sider}\\ -8&=&10x+32&\textup{der subtraheres 32 p\aa \ begge sider}\\ -8-32&=&10x&\textup{venstre side reduceres} \\ -40&=&10x&\textup{identisk med}\\ 10x&=&-40&\textup{der divideres med 10 p\aa \ begge sider}\\ x&=&-4 \end{array}


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.