Matematik

Tekst til ligning

09. oktober 2018 af amaliequistw (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen! 

Jeg har brug for hjælp til at omforme denne tekst til en ligning: 

Ved en prøve deltog bl.a. Anne, Betina og Camilla. Det viste sig, at Anne og Betina i alt fik 66 points, Betina og Camilla fik tilsammen 77 points, og Anne og Camilla fik tilsammen 88 points. Hvor mange points fik de hver især?

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. oktober 2018 af SuneChr

Lad pigernes point være henh.vis A, B og C.
   (I)    A + B        = 66
   (II)          B + C = 77
  (III)   A        + C = 88
Løs de tre ligninger.
Læg (II) og (III) sammen og erstat (A + B) med 66 fra (I)


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. oktober 2018 af mathon

\small \textup{du har 3 ligninger:}
                                  \small \begin{array}{rcl} I&A+B=66\\ II&A+C=88\\ III&B+C=77 \end{array}

\small \textup{subtraheres I fra II}
\small \textup{haves:}
          \small \small \begin{array}{lcrlll} &II-I&C-B&=&22\\& III&C+B&=&77\\ \textup{addition giver}&&2C &=&99\\ &&C&=&\frac{99}{2}\; \; \; \; \; \; \; \; \; \; =49\tfrac{1}{2}\\ &II&A&=&88-49\tfrac{1}{2}=38\tfrac{1}{2}\\ &III&B&=&77-49\tfrac{1}{2}=27\tfrac{1}{2} \end{array}


Svar #3
09. oktober 2018 af amaliequistw (Slettet)

Tusind tak skal I have, det giver meget bedre mening nu :)


Skriv et svar til: Tekst til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.