Fysik

Beregn strømen igennem spændingskilden

12. oktober 2018 af smolovJr - Niveau: B-niveau

Hej Studieportalen 
Jeg søger hjælp til følgende opgave. Er en smule lost, jeg har lagt R1 + R2 (40Ω+20Ω=60Ω) sammen da de ligger i serie. Også siger jeg 1/R1+2 + 1/R3 da de ligger parallelt.
Men hvad så?
Hvordan beregner jeg stømmen igennem spændingskilden? 

Mvh.

Vedhæftet fil: 2018-10-12.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2018 af PeterValberg

Jeg indsætter lige din opgave, det gør det nemmere

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. oktober 2018 af PeterValberg

Strømmen kan bestemmes som spændingen U0 divideret med den samlede modstand i kredsen.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. oktober 2018 af mathon

Erstatningsmodstandene for par.grenene:

                \small \frac{1}{R_{par}}=\frac{1}{R_1+R_2}+\frac{1}{R_3}=\frac{1 }{60\; \Omega}+\frac{1}{30\; \Omega}=\frac{3}{60\; \Omega }=\frac{1}{20\; \Omega}

                \small R_{par}=20\; \Omega

                \small \small R_{er\! stat}=R_{par}+R_4=(25\; \Omega)+(20\; \Omega)=45\; \Omega

                \small I=\frac{U_o}{R_{er\! stat}}=\frac{70\; \Omega \cdot A}{45\; \Omega }=\tfrac{14}{9}\; A=1\tfrac{5}{9}\; A


Svar #4
12. oktober 2018 af smolovJr

tusind tak for hjælpen alle sammen, god weekend :-)


Skriv et svar til: Beregn strømen igennem spændingskilden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.