Matematik

Please hjælp med matematik ☹️

14. oktober 2018 af Fatima2904 - Niveau: C-niveau

Kan virkelig ikke finde ud af det her. Jeg har prøvet i flerer timer nu, og håber en kan hjælpe mig. Please skriv hvordan man regner det ud, da jeg ikke forstår noget som helst!

TAK!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2018 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. oktober 2018 af peter lind

a) Du sætter x=0 og y =4,3 ind i ligningen. Dernæst sætter du x=7 og y=7,5 ind i lignngen Det giver 2 lignnger med 2 ubekendte til at bestemme a og b


Svar #3
14. oktober 2018 af Fatima2904

okay,  og hvordan kan jeg så regne det ud?


Svar #4
14. oktober 2018 af Fatima2904

Kan det passe, at det så er 

f(x)=0,4571429*x+4,3?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. oktober 2018 af peter lind

Det er helt forkert Ligningen hedder y = b*ax så den første ligning bliver 4,3 =b*a0


Svar #6
14. oktober 2018 af Fatima2904

jeg forstår det ikke! Kan du ikke vise hvordan man så regner den ud


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. oktober 2018 af peter lind

Hvad forstår du ikke ?. Jeg synes da at reultatet i #5 er meget klar


Svar #8
14. oktober 2018 af Fatima2904

jeg ved ikke hvad a eller b er. Og ved heller ikke hvordan jeg skal komme frem til det.


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. oktober 2018 af StoreNord

y(x) = b · ax
y(0) = b · a0 = b · 1 = 4.3                    ⇒                       b=4.3
y(7) = 4.3 · a7 = 7.5         ⇒        a7 = (5/3)           ⇒     a = (5/3)(1/7)


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. oktober 2018 af SuneChr

# 9 er ikke helt rigtig.

a=\left ( \frac{75}{43} \right )^{\frac{1}{7}}             idet       \frac{75}{43} er uforkortelig.
 


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. oktober 2018 af StoreNord

Hvis man læser 4,3 som 4,5, så kan man godt forkorte.   :-)


Brugbart svar (0)

Svar #12
14. oktober 2018 af StoreNord

Nu kan jeg også bedre få det til at passe med Geogebra's resultat.
Skærmbillede fra 2018-10-14 17-29-36.png


Brugbart svar (0)

Svar #13
14. oktober 2018 af SuneChr

# 11
Vi må så håbe på, at regionernes regnedrenge ikke fejllæser fremskrivningsfaktorerne.
 


Svar #14
14. oktober 2018 af Fatima2904

#0

Kan virkelig ikke finde ud af det her. Jeg har prøvet i flerer timer nu, og håber en kan hjælpe mig. Please skriv hvordan man regner det ud, da jeg ikke forstår noget som helst!

TAK!!

#0

Kan virkelig ikke finde ud af det her. Jeg har prøvet i flerer timer nu, og håber en kan hjælpe mig. Skriv hvordan man regner det ud, da jeg ikke forstår noget som helst!

TAK!!


Brugbart svar (0)

Svar #15
14. oktober 2018 af mathon

korresponderende
                                 https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1854845#1854859


Skriv et svar til: Please hjælp med matematik ☹️

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.