Matematik

Bestem "a" og "b" ud fra tabel.

19. oktober 2018 af krimse123321 - Niveau: C-niveau

Jeg kan simpelthen ikke finde ud af det her.

Hvordan finder jeg a og b? Jeg har forsøgt at bruge formlen a= (y2-y1)/(x2-x1), men det giver ikke mening.

Opgaven er vedhæftet.

Vedhæftet fil: Matematik C hjælp.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2018 af mathon


Brugbart svar (2)

Svar #2
19. oktober 2018 af mathon

                         \small \small \begin{array} {|c|c|c|c|c|c|c|} x_1&y_1&x_2&y_2&a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}&b=y_1-a\cdot x_1&y=ax+b\\ \hline 62&5.3&77&9.6&0.057333&1.74533&y=0.057333x+1.74533 \end{array}


Svar #3
19. oktober 2018 af krimse123321

Tak for svaret, men jeg kan stadig ikke få det til at give mening.

Hvordan får du a=0,057333? Jeg får det til 0,2866666667.

a=(9,6-5,3)/(77-62)

4,3/15=0,2866666667

Hvad helvede gør jeg galt? lol... Jeg føler mig som den største idiot pt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. oktober 2018 af Larsdk4 (Slettet)

https://www.youtube.com/watch?v=Pip_LvJIWI8 


Svar #5
19. oktober 2018 af krimse123321

fatter stadig intet


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. oktober 2018 af guuoo2 (Slettet)

#3 er korrekt, hvis du indsætter x2 =77 i forskriften i #2 giver det 6.16 (og ikke y2 = 9.6), så der er noget galt.


Svar #7
19. oktober 2018 af krimse123321

y=0,2866666667x-12,4733333


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. oktober 2018 af mathon

sorry! #3

                        \begin{array} {|c|c|c|c|c|c|c|} x_1&y_1&x_2&y_2&a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}&b=y_1-a\cdot x_1&y=ax+b\\ \hline 62&5.3&77&9.6&0.286667&-12.4733&y=0.2867x-12.4733 \end{array}


Skriv et svar til: Bestem "a" og "b" ud fra tabel.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.