Matematik

Ligning

22. oktober 2018 af MAYA15 - Niveau: C-niveau

Hej.
Er der nogle , som kort kan forklarer mig, hvordan denne ligning er løst?

8x - 18 = 3x + 12 

5x - 18 = 12 

5x = 30 

x = 6 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2018 af mathon

                               \small \begin{array}{rcll} 8x-18&=&3x+12&\textup{subtraher 3x}\\ 8x-3x-18&=&3x-3x+12\\ 5x-18&=&12&\textup{add}\mathrm{\acute{e}}\textup{r 18}\\ 5x-18+18&=&12+18\\ 5x&=&30&\textup{divider med 5}\\ \frac{5x}{5}&=&\frac{30}{5}\\ x&=&6 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2018 af albertepiqen

x'erne skal være på den ene side af lighedstegnet og de normale tal skal være på den anden side. 

xoxo


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.