Matematik

Bestem skæringspunktet mellem de to linjer 𝑙 og m

23. oktober 2018 af Hanne12345654321 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejj kan nogen hjælpe mig med opgave b og c har svært ved at forstå dem (tjek billedet)

tak på forhånd:)

Vedhæftet fil: matt.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
23. oktober 2018 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. oktober 2018 af peter lind

b) kald parfameteren for l eller m for s. Derefter sætter du de to parameterfremstillinger lig med hinanden. Det giver to ligninger med de 2 ubekendte s og t. Løs disse ligninger. Sæt så en af løsningerne ind i den oprindelige ligning.

c) Det er vinklen mellem retningsvektorene. Her er det en fordel at skifte fortegn på den ene


Svar #3
23. oktober 2018 af Hanne12345654321 (Slettet)

jeg forstår det stadig ikke:( 


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. oktober 2018 af mathon

c)

                           \small \delta _{spids}=\cos^{-1}\left ( \frac{\left |\begin{pmatrix} 2\\0.5 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} -1\\-4 \end{pmatrix} \right |}{\sqrt{2^2+0.5^2}\cdot \sqrt{1^2+4^2}} \right )


Svar #5
23. oktober 2018 af Hanne12345654321 (Slettet)

Takkk for hjælpen:)


Skriv et svar til: Bestem skæringspunktet mellem de to linjer 𝑙 og m

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.