Fysik

Bestemmelse af brydningsvinkel

24. oktober 2018 af Jens1901 - Niveau: B-niveau
Jeg kender indfaldsvinklen, men hvilke brydningsindekser skal jeg bruge? Er det for vand? Og hvad mere i så fald? Se vedhæftede fil.

På forhånd tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2018 af swpply (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. oktober 2018 af swpply (Slettet)

#0 Jeg kender indfaldsvinklen, men hvilke brydningsindekser skal jeg bruge?

Du skal bruge de brydningsindekser der angivet i tablen. Hvorfor at brydningsvinklen b_\text{red} til rødt lys er bestemt ved

                                         b_\text{red} = \arcsin\bigg(\frac{\sin(33.33^\circ)}{1.330}\bigg) = 24.40^\circ

iflg. brydningsloven.

–– Du skal lave tilsvarende beregning for både gult og violet lys.

Du finder selvfølgelig at samtlige tre brydningsvinkler er forskellige. For hvis de ikke var dette, vil vi selvfølgelig ikke se nogen regnbue.


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. oktober 2018 af mathon

       \small \small \begin{array}{|c|c|c|c|} &b_{r\o d}&b_{gul}&b_{violet}\\ &\left (\sin^{-1}\left ( \frac{\sin(33.33\degree)}{1.330} \right ) \right )\degree&\left (\sin^{-1}\left ( \frac{\sin(33.33\degree)}{1.333} \right ) \right )\degree&\left (\sin^{-1}\left ( \frac{\sin(33.33\degree)}{1.341} \right ) \right )\degree\\ \hline \textup{brydningsvinkel}&&& \end{array}


Svar #4
24. oktober 2018 af Jens1901

Mange tak. Det giver mening :D


Skriv et svar til: Bestemmelse af brydningsvinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.