Kemi

Forholdet mellem H2PO4 og HPO42- Ved pH 7

24. oktober 2018 af hellokitty3 - Niveau: Universitet/Videregående

Hvad er ratioen (altså forholdet) mellem H2PO4 og HPO42- Ved pH 7? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2018 af mathon


                        \small pH=pK_a+\log\left ( \frac{n_b}{n_a} \right )

                        \small \frac{n_b}{n_a}=10^{pH-pK_a}

                        \small \frac{n(HP{O_4}^{2-})}{n(H_2P{O_4}^{-})}=10^{\, 7-7.20}


Svar #2
25. oktober 2018 af hellokitty3

Hvor har du tallene fra

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2018 af mathon

    pH har du oplyst

    pKa findes ved opslag


Skriv et svar til: Forholdet mellem H2PO4 og HPO42- Ved pH 7

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.