Matematik

Metode til løsning af ligning

27. oktober 2018 af mariestuart - Niveau: 8. klasse

Hej!
Jeg skal løse den vedhæftede ligning:

Jeg ved dog ikke, hvordan denne ligning skal løses, da jeg ikke har fået undervisning i det endnu - jeg skal dog løse denne i en problemregning.  

Tak på forhånd.

Vedhæftet fil: ligning.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2018 af OliverHviid

Start med at hæve parenteserne og reducere udtrykket. Isolér herefter n.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2018 af mathon

                       \small \begin{array}{rcl} (2n+1)+(5n+8)+(n+2)&=&(n+2)+(10n-3)+(n+4)\\ (2n+1)+(5n+8)&=&(10n-3)+(n+4)\\ 2n+1+5n+8&=&10n-3+n+4\\ 7n+9&=&11n+1\\ 8&=&4n\\ 2&=&n \end{array}


Svar #3
27. oktober 2018 af mariestuart

Mange tak til begge (: Jeg vil kigge lidt på udregningerne.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. oktober 2018 af ringstedLC

Alle parenteserne kan uden videre hæves, da der står "+" foran dem.

Slå en streg under alle led med n på højre side af lighedstegnet. De skal nu tælles sammen ved at sige: n + 10n + ... = 12n Tæl også +2 +(-3) + ... = 3 sammen.

Gør det samme på venstre side.

Så trækkes 12n fra på begge sider af lighedstegnet, så der kun er led med n på venstre side. Summen af tallene på venstre side trækkkes også fra på begge sider. Det kaldes for at isolere n.

Da der mellem tallet foran n og n står "*", divideres der nu med tallet på begge sider og du har fundet n.


Skriv et svar til: Metode til løsning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.