Matematik

Ny pakkemaskine

29. oktober 2018 af piamendy - Niveau: C-niveau

Sidder med denne opgave og har igen brug for hjælp .

Fra spørgsmål 6 til 9  aner ikke hvoran jeg kommer igang. Problemet er jeg er på fjerudervisning og der kan gå op til 2 dage inden jeg får hjæp fra lære af og de kan jeg ikke vente på. det er en afleverings opgave som jeg bliver bedømt på og det giver mig stress at jeg roder rundt i det her 

Den første opgave er jeg blevet færdig med.

Håber der er nogen der har tid til at hælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2018 af AMelev


6) Bestem intervalfrekvenserne og tegn et søjlediagram/histogram.
Intervalfrekvenserne er hyppighed/antal, dvs. hi/N

7) Bestem de summerede intervalfrekvenser og tegn en sumkurve.
De summerede intervalfrekvenser Fi angiver, hvor stor en andel af målingerne der ligger fra højre endepunkt xi af intervallet og nedefter.
Afsæt (xi,Fi) og forbind dem med rette linjestykker.

8) Hvad var gennemsnitsvægten for en pakke hakket kød?
Intervalmidtpunkt x_m=\frac{x_{i-1}+x_i}{2} 
Gennemsnittet \bar{x}=\sum x_m\cdot f_i
Beregn og læg sammen

9) Beregn standardafvigelsen for den nuværende maskine.
Standardafvigelsen er \sigma =\sqrt{V}=\sqrt{(x_m-\bar{x})^2\cdot f_i}
NB! I tabellen står der hi, men det skal være fi - ret det.
Regn ud, læg sammen og tag kvadratrod af resultatet.

Du kan med fordel benytte Excel til beregningerne.
 

Vedhæftet fil:Tabel.docx

Svar #2
29. oktober 2018 af piamendy

Tusind tak så jeg igang det hjalp mig rigtigt meget og skal nok lige rette det h til f


Svar #3
09. november 2018 af piamendy

Troede jeg havde lavet det rigtigt  men 8-9 giver ikke mening for mig da jeg ikke kan forstå de tegn overhoved føler mig virkelig dum nu fordi jeg hele tiden skal spørge om hjælp.

hvad skal jeg gøre 


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2018 af AMelev

Du skal udfylde tabellen. Jeg kan se, at den nederste række, jeg havde lacet er faldet ud, så jeg vedhæfter lige en ny udgave.

8) ∑ er tegnet for sum. 
\bar{x} er gennemsnittet.
xm og fi har du i tabellen.

9) Når du har \bar{x} fra 8) har du alle de ting, du skal bruge i sidste søjle. 
Når du så har lagt dem sammen, skal du tage kvadratroden.


Svar #5
09. november 2018 af piamendy

okay super mange tak igen


Skriv et svar til: Ny pakkemaskine

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.