Matematik

Mangler Algebraisk Formel

31. oktober 2018 af maxx1243 - Niveau: 8. klasse

Hej Folkens.

Jeg har brug for hjælp til at finde en formel, på figuren neden under.

Jeg skal finde et algebraisk udtryk for at regne figuren.

Man skal kunne regne hele figuren, ved at man ved hvor mange ringe der er (N)

Fx. hvis man regner ring 7, ved man også hvad alle de andre ringe giver til sammen. Husk den ene sekskant i midten!

Håber i kan hjælpe.

Vedhæftet fil: Udklip af billede.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2018 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2018 af MatHFlærer

-


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2018 af MatHFlærer

Først er R(n)=3n^2+3n+1, hvor n beskriver den n'te ring.

Så for "ring 0" er 

R(0)=1

For "ring 2" er 

R(2)=19, hvor den så medtager "ring 1" og "ring 0".


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. oktober 2018 af PeterValberg

Umiddelbart skulle jeg mene, at der kun vil være 18 hexagoner i tredje ring
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
31. oktober 2018 af maxx1243

Hej Peter.

Husk den i midten


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. oktober 2018 af PeterValberg

Jeg havde lige overset, at det var summen af alle hexagoner, der skulle kunne bestemmes :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Mangler Algebraisk Formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.