Matematik

Udregn toppunk i andengradspolynomium

31. oktober 2018 af Freja25 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Den ser sådan ud:

A = 20x-2x^2+0

Jeg skal finde toppunket men når jeg skal finde x giver det 0.05? altså 

Tx=2/2*20

Toppunket skulle gerne være (5,50)

Hvad gør jeg galt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2018 af AMelev

Jeg vil gætte på, du (eller "facitmakeren") har læst opgaven forkert.
Læg lige opgaven op, hvis du ikke selv finder ud af det.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2018 af mathon

               \small f(x)=-2x^2+20x

               \small x_T=\frac{-20}{2\cdot (-2)}=\frac{-20}{-4}=5

               \small y_T=-(-2)\cdot 5^2=2\cdot 25=50

               \small T=\left (x_T;y_T \right )=\left ( 5;50 \right )


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2018 af AMelev

Undskyld, jeg læste også forkert, fordi den ikke stod på sædvanlig vis.


Svar #4
01. november 2018 af Freja25 (Slettet)

Tak!


Skriv et svar til: Udregn toppunk i andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.