Matematik

skæringspunkt mellem l og m når de er ved følgende parameterfremstilling

31. oktober 2018 af Signekas - Niveau: A-niveau

Hej jeg skal løse denne opgave og er kommet så langt, ved ikke hvordan man beregner/samler t og s'værdierne kan en venlig sjæl forklar og vise hvordan det bliver gjort?

Har regnet det ud med wordmat, men forstår ikke hvordan Wordmat kommer til løsningen.
Se Billag

 

Vedhæftet fil: studieportalen 11.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
31. oktober 2018 af AskTheAfghan

Det har med "to ligninger med to ubekendte" at gøre.

Der skal stå 6 - t = 1 + s i stedet for 6 - t = 1 - s.


Svar #2
31. oktober 2018 af Signekas

det gjorde det hele meget nemmer, nu får jeg t=2 og s=3

kan du forklar hvorfor det skal være 6 - t = 1 + s i stedet for 6 - t = 1 - s? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. oktober 2018 af AskTheAfghan

Du kom måske til at danne en ligning forkert. For at se bedre, hvordan man gør, kan man skrive linjerne som

l:\ \binom{x}{y}=\binom{{\color{blue}5+4t}}{{\color{red}6-t}},\qquad m:\ \binom{x}{y}=\binom{{\color{blue}-2+5s}}{{\color{red}1+s}}

Hvis de to "punkter" skal være ens (derved skæringspunktet), skal de to være lig med hinanden.

Derfor fås 5 + 4t = -2 + 5s og 6 - t = 1 + s.


Svar #4
31. oktober 2018 af Signekas

du skal have mange tak, det klarede det hele op for mig, sådan vil jeg også stille det op fremover. rigtig brugbart svar!


Skriv et svar til: skæringspunkt mellem l og m når de er ved følgende parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.