Matematik

Areal af trekanten

04. november 2018 af Stjerneskud2016 - Niveau: B-niveau

Hej!

Hvilken formel skal man bruge i b) hvor man skal beregne arealet af trekanten ABD fordi hvis jeg har bestemt arealet af trekanten ABC. Skal arealet ikke bare være den samme i ABD?

Mange tak på forhånd!

Vedhæftet fil: Opgave b).png

Brugbart svar (1)

Svar #1
04. november 2018 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. november 2018 af mathon

                                 \small \small \small \begin{array}{lcl} T_{ABC}&=&\frac{1}{2}\cdot 7\cdot 5\cdot \sin(62\degree)\\\\ T_{ABD}&=&\frac{1}{4}\cdot 7\cdot 5\cdot \sin(62\degree)=7.73\\\\ \left | AD \right |^2&=&7^2+\left ( \frac{a}{2} \right )^2-2\cdot 7\cdot \frac{a}{2}\cdot \cos(C)\\\\ \left | AD \right |&=&\sqrt{49+\frac{a^2}{4}-7\cdot a\cdot \cos(C)} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. november 2018 af ringstedLC

#1: I b) beregner du arealet OK. Men så beregner du a igen med arealformlen.

Benyt at medianen på a (AD) deler trekanten i to lige store nye trekanter.

\begin{align*} T_{ABD} &= T_{ACD} = \frac{1}{2}\cdot T_{ABC} \end{align*}


Skriv et svar til: Areal af trekanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.