Matematik

hvilken metode kan jeg bruge for at løse denne opgave?

04. november 2018 af volkanyilmaz (Slettet) - Niveau: B-niveau

To rette linjer er givet ved
f(x) = 5x + 2
g(x) = kx + 7
Bestem konstanten k, så linjerne er ortogonale


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. november 2018 af mathon

ortogonalitet
kræver:
                          \small \begin{pmatrix} 1\\5 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 1\\k \end{pmatrix}=0


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. november 2018 af guuoo2 (Slettet)

f's graf er en linje med (1, a) dvs. (1, 5) som retningsvektor
g's graf er en linje med (1, a) dvs. (1, k) som retningsvektor 

0 = (1, 5)•(1, k) = 1+5k

dvs. k=-1/5.


Skriv et svar til: hvilken metode kan jeg bruge for at løse denne opgave?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.