Kemi

DEN PERFEKTE BESKRIVELSE!! HURTIGT HJÆLP.

06. november 2018 af FissanF - Niveau: 10. klasse

HEJ ALLE. SØGER DEN PERFEKT BESKRIVELSE AF HVAD EN REAKTIONSLIGNING ER?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2018 af ChemistryIsKey

http://www.biosite.dk/leksikon/reaktionsskema.htm


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2018 af AngelOneOne

Hej,

En kemisk ændring sker, når et stof omdannes til et eller flere nye stoffer. For eksempel når sølv anløber, reagerer det skinnende metal sølv (Ag) med svovl (S), og bliver til den kedelige, sorte belægning på sølv (Ag2S).

En kemisk reaktion involverer altid en kemisk ændring, fordi atomer fra de reagerende stoffer danner nye kombinationer, med nye egenskaber. Under en kemisk ændring, er der sædvanligvis observerbare beviser for, at en kemisk ændring har fundet sted. For eksempel sker der en kemisk reaktion, når en brusetablet puttes ned i et glas vand. NaHCO3 og citronsyre (C6H8O7) i tabletten, reagerer og danner bobler (gas) af
carbondioxid (CO2) - det kunne også være farveskift, bundfald, eller udvikling af varme (flammer ved en forbrænding f.eks.), osv.

Når du bygger et modelfly, forbereder en ny opskrift, eller blander en kande saftevand, følger du et sæt af beskrivelser. Disse beskrivelser fortæller dig hvilke materialer du skal bruge, og hvilke produkter du vil få ud af det. I kemi, fortæller en kemisk ligning (en reaktionsligning) os hvilke materialer vi skal bruge, og hvilke produkter der vil blive dannet i den kemiske reaktion.

Med andre ord, er en kemisk reaktionsligning en størrelse der fortæller dig hvor meget af hvert materiale du skal bruge (eventuelle koefficienter i reaktionsligningens reaktanter), og hvad du får ud af det og hvor meget (igen angivet med koefficienter). Koefficienterne specificerer altid mol i mængde og ikke gram, liter, milligram osv.

F.eks "opskriften" på vand fra hydrogen og oxygen, kan skrives:

2 H2(g) + O2(g) → 2 H2O(g)

I tekst, betyder det, at 2 mol hydrogengas (H2) og en mol oxygengas (O2) giver 2 mol vanddamp (H2O) i den kemiske reaktion.

/Angel

- - -


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson


Skriv et svar til: DEN PERFEKTE BESKRIVELSE!! HURTIGT HJÆLP.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.