Matematik

Bestem x og y så figurens areal bliver størst muligt

10. november 2018 af redbcard (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg forstår ikke helt hvordan opgaven skal løses..:

På figuren ses et rektangel med sidelængder x og y, hvorfra der er afskåret to retvinklede trekanter med sidelængder 6 og 8. Den tiloversblevne skraverede figur har omkredsen 200.

Bestem x og y så figurens areal bliver størts muligt.

(figuren har jeg vedhæftet)

Vedhæftet fil: l.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2018 af StoreNord

Bestem et udtryk for arealet. Sæt det lig med 200 og isoler y.

Bestem et udtryk for omkredsen og indsæt i den y fra før.
Differentier omkredsen ?                   vrøvl


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2018 af StoreNord

Glem alt hvad jeg skrev i #1.

Bestem et udtryk for omkredsen, og sæt det lig med 200 og isoler y.

Bestem et udtryk for arealet og indsæt den tidligere fundne y.

Differentier arealet.


Svar #3
10. november 2018 af redbcard (Slettet)

StoreNord:

Kan et udtryk for omkredsen være:

(x-6)^2+y+(y-8*2) ?

Jeg har prøvet at sætte det lig 200 og isolere y, men jeg får nemlig et underligt resultat med det udtryk..


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2018 af SuneChr

Summen af kateterne i den afskårne trekant er (6 + 8) og hypotenusen er 10
Omkredsen af sekskanten er derfor
Omkredssekskant                        =  2·(y + x - 14 + 10) = 200
Arealet af sekskanten kan, vandret, deles op i en trapez og et rektangel:
Arealet af trapezen:    Atrapez    = ((y - 16) + y)·1/2·3
Arealet af rektanglet:  Arektangel = y·(x - 6) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2018 af StoreNord

#3      Nej. Omkredsen er 2x+2y-6-8-6-8+2√(6²+8²)


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. november 2018 af SuneChr

# 4
Arealet af sekskanten er selvfølgelig kort og godt   Asekskant =   xy - 48
Se derfor bort fra de sidste tre linjer i # 4
Isolér enten x eller y i omkredsformlen og indsæt det i arealformlen hvor vi skal finde toppunktet for parablen.


Skriv et svar til: Bestem x og y så figurens areal bliver størst muligt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.