Fysik

Hastighed

17. november 2018 af marielinge - Niveau: B-niveau

Hvordan løser jeg de 3 sidste spørgsmål?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2018 af mathon

\begin{array}{lrclclcl} \textup{p\aa \ vandret vej er}\\ \textup{gnidningskraften}&F_{gnid}&=&0.75\cdot m\cdot g&=&0.75\cdot \left ( 950\; kg \right )\cdot\left ( 9.82\; \tfrac{N}{kg} \right )&=&6996.75\; N \\\\ \textup{kinetisk energi f\o r:}&E_{kin}&=&F_{gnid}\cdot s&=&\left ( 6996.75\; N \right )\cdot \left ( 18.0\; m \right )&=&125941.5\; J\\\\ \textup{fart f\o r:}&{v_o}^2&=&2\cdot \left | a \right |\cdot \Delta s&=&2\cdot 0.75g\cdot \Delta s\\ &v_o&=&\sqrt{2\cdot 0.75\cdot \left ( 9.82 \; \frac{m}{s^2}\right )\cdot \left ( 18.0\; m \right )}&=&16.28\; \frac{m}{s}\\ &v_o&=&16.28\; \frac{m}{s}\cdot 3.6\frac{\frac{km}{h}}{\frac{m}{s}}&=&58.62\; \frac{km}{h} \end{array}


Skriv et svar til: Hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.