Matematik

rente

18. november 2018 af Hove65 - Niveau: C-niveau

Er der en venlig sjæl som vil hjæpe mig med det her og forklare, så ved jeg til de øvrige opgaver hvordan man går frem og er helt gået i stå

En person indsætter 50000kr på en konto til en fast årlig rente på 4%

a Hvor stort et beløb er der på kontoen efter 12 år?

b Hvor mange år går der ialt inden beløbet på kontoen er fordoblet?

på forhånd tak og det er sikkert ikke så svært


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2018 af StoreNord

Kn=K0(1+r/100)n       
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2018 af MatematikNørder (Slettet)

Jeg ville først finde ud af, hvad 4% af 50000kr. er, 50000/100*4=2000 De 2000 ganger vi så med så med 12 år 2000*12=24. For at finde ud af b, så ville jeg tager prisen altså 50000kr og dividere med de 4%. 50000/2000=25 Så er det 25 år. Håber du forstår


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2018 af ringstedLC

#2: Bortset fra, at 2000*12 = 24 er forkert (2000*12 = 24000), - skriver du kun noget rigtigt. MEN fordi renten tilskrives hvert år, kan din metode ikke anvendes. Det skal gøres som i #1

b) I formelsamlingen har du fordoblingskonstanten under eksponentielfunktioner.


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2018 af mathon

Beregn hvornår 1 kr er fordoblet:

                     1\cdot 1.04^n=2

                     1.04^n=2

                     \log(1.04)\cdot n=\log(2)

                     n=\frac{\log(2)}{\log(1.04)}


Skriv et svar til: rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.