Matematik

Løsning af ligning med potens

19. november 2018 af AnneSoffia - Niveau: 10. klasse

hvordan løser man ligningen: x^2 + 3x -10 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2018 af mathon

Har du lært at løse en andengradsligning

                \small ax^2+bx+c=0\; ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2018 af mathon

ellers
   må jeg nøjes med at angive løsningerne

                       x=\left\{\begin{matrix} -5\\2 \end{matrix}\right.


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2018 af mathon

eller har du glemt, at
for
           d=b^2-4ac\geq 0
er løsning(en)(erne)
til
           ax^2+bx+c=0

           x=\left\{\begin{matrix} \frac{-b-\sqrt{d}}{2a}\\ \\ \frac{-b+\sqrt{d}}{2a} \end{matrix}\right.

her

            \small \small \small \begin{array}{|c|c|c|c|c|} a&b&c&d&\sqrt{d}\\ \hline 1&3&-10&49&7 \end{array}
 


Skriv et svar til: Løsning af ligning med potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.