Matematik

Indførelse af passende betegnelser og opstilling af model

20. november 2018 af AnnaChristine17 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Hvordan skal man gribe fat i sådan en her opgave? Jeg er helt på bar bund

En person underskriver en leasingkontrakt på en brugt bil. Personen skal betale et engangsbeløb på 17.500 kr. Derefter er der en månedlig betaling på 2795 kr. 

opg 5: Indfør passende betegnelser, og opstil en model til beskrivelse af udgifterne til leasingkontrakten.


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. november 2018 af janhaa

y = 17500 + 2795x


Svar #2
20. november 2018 af AnnaChristine17 (Slettet)

hvad menes der med passende betegnelser?
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2018 af AMelev

Udgifterne afhænger af, hvor lang tid, bilen leases. Den uafhængige variabel er altså leasingperioden og den afhængige variabel er udgiften.

Da udgiften er givet pr. md. giver det mest mening at sætte x = leasingperiode/mdr.
y = udgift/kr
Da der er en fast udgift pr. md, er der tale om en lineær funktion y = a·x + b

Udgift pr md. = 2795 kr, så a = 2795
Fast udgift = 17 500 kr, så b = 17500


Skriv et svar til: Indførelse af passende betegnelser og opstilling af model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.