Matematik
forbrug liter benzinudgift
21. november 2018 af
shain
-
Niveau: 9. klasse
Hej har et generelt spørgsmål. Jeg skal på kursus og tænker at tage bilen. Bilen køre 12 km/liter
95 blyfri 10,59 kr/l
Jeg vil gerne regne min benzinudgift ud.
Jeg skal til/fra Valby til Glostrup 16 km + vejen tilbage kurset er i alt på 5 dage.
Her hvad jeg er kommet frem til: 5×32= 160 km i alt
mit forbrug = 160 km/12 km/liter vha brøkregel forsvinder km ud, så jeg har liter tilbage dvs. 13,3 liter
Benzinudgift = 13,3 liter × 10,59 kr./liter = 141 kr. for i alt 5 dage 160 km Er det rigtig
regnet ud?
95 blyfri 10,59 kr/l
Jeg vil gerne regne min benzinudgift ud.
Jeg skal til/fra Valby til Glostrup 16 km + vejen tilbage kurset er i alt på 5 dage.
Her hvad jeg er kommet frem til: 5×32= 160 km i alt
mit forbrug = 160 km/12 km/liter vha brøkregel forsvinder km ud, så jeg har liter tilbage dvs. 13,3 liter
Benzinudgift = 13,3 liter × 10,59 kr./liter = 141 kr. for i alt 5 dage 160 km Er det rigtig
regnet ud?
Skriv et svar til: forbrug liter benzinudgift
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
