Matematik

benzin afstand liter

22. november 2018 af shain - Niveau: 9. klasse
Jens Roed fortæller, at han bruger 125 kroner om dagen på benzin. Hvor langt har han til arbejde (cirka), hvis hans bil kører 15 km på en liter benzin til 11,14 kroner? Mangler jeg en oplysning i denne opgave?

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2018 af AMelev

Du har alle de oplysninger, du har brug for. Benzinpris: 11.14 kr/L Benzinøkonomi = 15 km/L 
Kald antal L benzin x

Benzinpris pr. dag: 11.14x = 125 ⇔ x = ...
Antal kørte km: 15x = ....


Svar #2
22. november 2018 af shain

125/11,4×15?

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2018 af AMelev

Ja. Ca. 168 km.


Svar #4
22. november 2018 af shain

Ok tak for det

Skriv et svar til: benzin afstand liter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.