Matematik

Diskriminant = 0

22. november 2018 af Stjerneskud2016 - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg er meget i tvivl om jeg ahr løst opgaven rigtigt?

Mange tak på forhånd!

Vedhæftet fil: Diskriminant.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2018 af guuoo2 (Slettet)

d = 4^2 - 4*4*(k-5) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2018 af StoreNord

d=4²-4*4*(k-5)


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2018 af Bibo53

Nej, det er k-5 der er lig med 1. I udregningen af diskriminanten skriver du k, hvor du burde skrive (k-5).


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. november 2018 af AMelev

Hmm. Du skriver helt korrekt, at c = k - 5, og så indsætter du alligevel ikke i diskriminanten - der indsætter du kun k.
Derefter beslutter du pludselig, at k = 1 - hvor kom det fra? Et guddommeligt indfald - eller?

Vær tro mod dig selv: d = 42 - 4·4·(k - 5) = 0 ⇔ 16 - 16(k - 5) = 0 ⇔ .... løs ligningen mht. k


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. november 2018 af mathon

#0

Du skriver 
                                        \small c=k-5
men anvender kun 
                                        \small c=k
i din fortsatte
beregning:
                                        \small \small d=4^2-4\cdot 4\cdot k=0\qquad\textup{korrigeres til}\qquad d=4^2-4\cdot 4\cdot({\color{Red} k-5})=0
hvoraf:
                                        \small d=16-16\cdot (k-5) =0

                                                 \small 1- (k-5) =0

                                                 \small 1- k+5 =0

                                                 \small 6 =k


Skriv et svar til: Diskriminant = 0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.