Fysik

Udregning af resistivitet

25. november 2018 af MajaXm - Niveau: B-niveau

Hej, 

Jeg har lavet et forsøg hvor jeg har målt resistiviteten af en elktrisk leder. Jeg har målt længden af lederen samt Ω. Når der laves en graf over mine resultater bliver hældningen 10.11Ω/m. 

Formålet er at finde ud af hvad resistiviteten er for lederen, hvordan gør man dette? 

For er resistiviteten ikke Ω·m? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2018 af mathon

                          \small R=\frac{4\varrho }{\pi \cdot d^2}\cdot L

                          \small R=k\cdot L                       

                          


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2018 af ringstedLC

Du har nok ikke målt resistiviteten, men snarere modstanden som funktion af længden. Men målte/kender du tværsnitsarealet af lederen?


Svar #3
04. december 2018 af MajaXm

#2

Du har nok ikke målt resistiviteten, men snarere modstanden som funktion af længden. Men målte/kender du tværsnitsarealet af lederen?

Ja det har jeg, den var på 0,1 cm 


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. december 2018 af ringstedLC

#3:

\begin{align*} R &= \rho \cdot \frac{L}{A}\;,\;A=\pi\cdot r^2 \\ \rho &= R\cdot \frac{A}{L} \end{align*}

For d = 0.1 cm ⇔ r = 0.0005 m:

\begin{align*} \rho &= 10.11\cdot \frac{\pi\cdot (0.5\cdot 10^{-3})^2}{1} \;\left ( \frac{\Omega\cdot m^2}{m} \right )= \;?\;\Omega m \\ \end{align*}


Skriv et svar til: Udregning af resistivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.