Matematik

Bestem en ligning fpr tangenten til grafen for punktet punktet p(2, f(2))

26. november 2018 af Hussein1233 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal lave opgave 2


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2018 af Larsdk4 (Slettet)

Først finder du den afledede funktion - f'(x)
så finder du f'(2)
Så finder du f(2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2018 af AMelev

f(x)=\sqrt{x^2-3} er en sammensat funktion f(x) = g(h(x)), hvor g(y) = √y og h(x) =x2 - 3.
f '(x) = g'(h(x) · h'(x) 

Når du har bestemt f '(x) benytter du tangentligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2018 af mathon

\small \small \small \begin{array}{lrcllrclcl} &f(x)&=&\sqrt{x^2-3}&\textup{og}&f(2)&=&\sqrt{2^2-3}&=&1\\\\ &f{\, }'(x)&=&\frac{x}{\sqrt{x^2-3}}&\textup{og}&f{\, }'(2)&=&\frac{2}{\sqrt{2^2-3}}&=&2\\\\ \textup{tangentligning}\\ \textup{i (2,f(2)):}&y&=&f{\,}' (2)(x-2)+f(2)\\\\ &y&=&2(x-2)+1\\\\ &y&=&2x-3 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. november 2018 af mathon

tilføjelse:
                   \small Dm(f)=\mathbb{R}\; \backslash\; ]\! -\sqrt{3},\sqrt{3}[

                   \small Dm(f{\, }')=\mathbb {R}\; \backslash\; [-\sqrt{3},\sqrt{3}]


Skriv et svar til: Bestem en ligning fpr tangenten til grafen for punktet punktet p(2, f(2))

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.