Matematik

vinkler

27. november 2018 af hyleblomst (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Et dådyr står 40 meter fra et højt tårn

Skydelængden er 49 meter

Hvor højt oppe sigter jægeren fra og hvilken vinkel skal geværet være i?

jeg er lost


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2018 af SuneChr

Det hjælper altid at lave en tegning.
Tegn en retvinklet trekant, hvor den ene katete er 40, den anden katete er tårnets højde h, og hypotenusen er 49. h findes med Pythagoras' sætning og sigtevinklen beregnes med sinus.


Svar #2
27. november 2018 af hyleblomst (Slettet)

mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2018 af mathon

Tegn den retvinklede trekant
med:
                           \small \begin{array}{lll} \textup{\o verste vandrette katete af l\ae ngden:}&40\\\\ \textup{hypotenusen = skydel\ae ngden:}&49\\\\ \textup{den lodrette katete ned mod d\aa dyret af l\ae ngden:}&\sqrt{49^2-40^2}&\textup{som samtidig er den n\o dvendige skydeh\o jde i skydet\aa rnet.} \\\\ \textup{skydevinkel \textbf{{\color{Red} under}} vandret:}&v=\cos^{-1}\left ( \frac{40}{49} \right ) \end{array}


Svar #4
27. november 2018 af hyleblomst (Slettet)

tak mathon :)))) 


Skriv et svar til: vinkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.