Fysik

galileis faldlov forsøg - regression

27. november 2018 af Jens8999 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vi har i et forsøg hævet et objekt fra en hvis højde, og så givet slip. I en tabel har vi skrevet tid i sek som x værdi og afstand fra 0 i m som y værdi. Ved hjælp af timerstrimmel, kan vi aflæse afstanden (strimmel med prikker)

Efterfølgende har vi lavet en lineær regression: f(x)=2.5*x-0.18

"benyt denne regression til at finde en eksperimentel værdi for g"

Hvad skal vi gøre for at beregne den eksperimentelle værdi for g?(9.82)

Hvad fortæller vores lineær regression? 2.5 må være hastigheden, men hvad skal den bruges til?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2018 af peter lind

Faldloven siger at s=½gt2 og den er altså ikke lineær i tiden. Lav i stedet en lineær regression med t2 ud af x-aksen og tilbagelagt afstand ud af y- aksen


Svar #2
27. november 2018 af Jens8999 (Slettet)

#1

Faldloven siger at s=½gt2 og den er altså ikke lineær i tiden. Lav i stedet en lineær regression med t2 ud af x-aksen og tilbagelagt afstand ud af y- aksen

Der står også: "vi vil desude vide at hastighed for tid er proportionale i jordens tyngdefelt og at proportionatlitettskonstanten er g:

v=g*t"

Er det ikke den vi skal vise her?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2018 af peter lind

Det kan du også gøre; men umiddelbart har du jo kun faldvejen og tiden. Hvis du vil  eftervise v=g*t skal du først finde hastigheden som funktion af tiden. Det kan du godt gøre ud fra strimlen men det bliver mere usikkert.


Svar #4
27. november 2018 af Jens8999 (Slettet)

#3

Det kan du også gøre; men umiddelbart har du jo kun faldvejen og tiden. Hvis du vil  eftervise v=g*t skal du først finde hastigheden som funktion af tiden. Det kan du godt gøre ud fra strimlen men det bliver mere usikkert.

Altså, der står slet ikke noget om at man skal lave en lineær regeression med t2 ud af x-aksen. Der står kun "tid i sek" (x) og afstand fra 0 m (y) 

"benyt denne regression til at finde en eksperimentel værdi for g"


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. november 2018 af peter lind

Det kan ikke være rigtig. Kan du ikke sende teksten ordret evt lægge den ind som pdf fil her på portalen ?


Svar #6
27. november 2018 af Jens8999 (Slettet)

#5

Det kan ikke være rigtig. Kan du ikke sende teksten ordret evt lægge den ind som pdf fil her på portalen ?

Jeps. Lægger dem ind nu. 


Svar #7
27. november 2018 af Jens8999 (Slettet)

1

Vedhæftet fil:fald1.jpg

Svar #8
27. november 2018 af Jens8999 (Slettet)

2

Vedhæftet fil:fald2.jpg

Svar #9
27. november 2018 af Jens8999 (Slettet)

3

Vedhæftet fil:fald3.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #10
28. november 2018 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #11
28. november 2018 af peter lind

Der står at du skal plotte v som funktion af hastigheden


Brugbart svar (0)

Svar #12
28. november 2018 af hejmedjer1239 (Slettet)

#11

Der står at du skal plotte v som funktion af hastigheden

Ja men det er ved t.v tabellen, hvad med t.s? Der har vi afstand som funktion af tid? Eller?


Brugbart svar (0)

Svar #13
28. november 2018 af peter lind

#11 der skulle stå v som funktion af t

#12 Der står bare at du skal lave et plot ikke at du skal lave en regression


Skriv et svar til: galileis faldlov forsøg - regression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.