Matematik

Isolering af x

30. november 2018 af Magnusdahll - Niveau: B-niveau

Hvordan isolerer man x for sådan et udtryk:

3 + 4x = ax + 5


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. november 2018 af Eksperimentalfysikeren

Det er ikke et udtryk. Det er en ligning.

Træk ax fra på begge sider af lighedstegnet. Træk 3 fra på begge sider af lighedstegnet. Sæt x udenfor en parentes. Divider på begge sider af lighedstegnet med parentesen.


Svar #2
01. december 2018 af Magnusdahll

.-3 - ax + 3 + 4x = ax + 5 - ax - 3 <=>

- ax  + 4x = + 5 - 3

okay det her var det meste jeg forstod af din forklaring. Hvad mener du med at x skal sættes udenfor en parentes?


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. december 2018 af Eksperimentalfysikeren

På venstre side indeholder begge led  et x. Her kan du benytte den regel, der siger, at ab+ac = a(b+c).


Svar #4
01. december 2018 af Magnusdahll

ah okay! Så:

-a + 4( x + x) = 2 ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. december 2018 af Eksperimentalfysikeren

Nej x(-a+4) = 2


Svar #6
01. december 2018 af Magnusdahll

ah okay så da jeg så har sat x udenfor parenteset x(-a+4) = 2  så skal jeg så dividere begge sider af lighedstegnet med (-a +4) 

så det bliver til

x(-a+4) / (-a +4) = 2 / (-a +4) 

x * 1 = 2/-a + 2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. december 2018 af Eksperimentalfysikeren

Du fik ikke parentesen med til sidst: x * 1 = 2/(-a + 2 )


Skriv et svar til: Isolering af x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.