Matematik

SRP spørgsmål

01. december 2018 af Hala2510 - Niveau: A-niveau

Hej!

Jeg forstår simpelthen ikke, hvad det er, de vil have mig til. Nogen der kan forklare mig, hvad opgaverne går ud på?

Tak på forhånd:)


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2018 af StoreNord

Hyperbolic cosine of x
cosh x = (ex + e-x)/2

Du skal finde den afledede af (ex+e-x)/2

Hyperbolic sine of x
sinh x = (ex - e-x)/2


Svar #3
01. december 2018 af Hala2510

Er det til den første opgave?

Kan du komme med en kort forklaring, evt. også på den anden opgave?


Svar #4
01. december 2018 af Hala2510

cosh x = e^2x+1 / 2e^x

sinh x = e^2x-1 / 2e^x

Kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. december 2018 af StoreNord

Nej.
Du skal kun aflede cosh
og så skulle den gerne være lig med sinh.


Svar #6
01. december 2018 af Hala2510

(cosh(x))' = (1/2)·(e^x + ((-1)e^-x)) = (1/2)·(e^x - e^-x) = sinh(x)?


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. december 2018 af StoreNord

Præcis.


Svar #8
01. december 2018 af Hala2510

Hvad med det her; "Vis hvordan f(x) kan benyttes til at bestemme længden af kædelinjen, samt det volumen som katenoiden indeslutter ved omdrejning omkring x-aksen, indfør eventuelt selv passende konstanter"?

Og "Diskuter fænomenet, hvor vi har en boble med radius R i atmosfærisk luft, som gennem et rør forbindes med en anden boble, også i atmosfærisk luft, men denne har radius 2R"?


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. december 2018 af StoreNord


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. december 2018 af StoreNord

Den sidste opgave drejer sig måske om noget i den her stil:SRP spørgsmål.png

Vedhæftet fil:SRP spørgsmål.png

Svar #12
02. december 2018 af Hala2510

Kan du forklare mig den vedhæftede fil?


Brugbart svar (0)

Svar #13
02. december 2018 af StoreNord

Billedet er to bobler, som er forbundet via en katenoide.
R og a er tilfældigt valgt.
Jeg tror opgaven er at finde rumfanget af katenoiden.


Brugbart svar (0)

Svar #14
02. december 2018 af StoreNord

L=\int_{a}^{b}\sqrt{1+f'(x)^{2}}\; dx                      bemærk apostroffen.


Svar #15
02. december 2018 af Hala2510

Jeg forstår ikke helt hvad der menes med "diskuter fænomenet"


Brugbart svar (0)

Svar #16
02. december 2018 af StoreNord

Jeg er også lidt usikker. Men løs nu bare resten af opgaven. Så kan du diskutere bagefter.


Svar #17
02. december 2018 af Hala2510

Okay, tusind tak for hjælpen! 


Brugbart svar (0)

Svar #18
02. december 2018 af StoreNord

Velbekomme.


Skriv et svar til: SRP spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.