Matematik

Opgave med potens funktion

02. december 2018 af Stjerneskud2016 - Niveau: B-niveau

Hej

Hvilken formel skal man bruge? Fordi jeg tænker at jeg ikke kan bruge formel for fordoblingstid da det ikke er eksponentiel funktion

Mange tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. december 2018 af Swagmeister96

Hej.

Da det er en potensfunktion kan du vælge en vilkårlig y-værdi, altså værdi for brudstyrke, fordoble denne, og dernæst finde forholdet mellem de to tilsvarende x-værdier! Håber det giver mening :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. december 2018 af mathon

                    \small \frac{y_2}{y_1}=\left (\frac{(1+r_x)\cdot x_1}{x_1} \right )^a

                    \small 2=(1+r_x)^{1.9619}

                    \small 1+r_x=2^{\frac{1}{1.9619}}=1.4238

                    \small r_x=p_x\cdot 10^{-2}=0.4238

                    \small p_x=0.4238\cdot 10^{2}

                    \small p_x=42.38\%


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. december 2018 af Bibo53

For en potensudvikling y=bx^a gælder der, at hver gang man ganger x med F_x, så bliver y ganget med F_y=F_x^a. Denne formel bør du kende. Du skal derfor løse ligningen F_x^{1.9619}=2 (opløft begge sider af lighedstegnet til potensen \frac{1}{1.9619}).

P.S. Husk f(x)=, når du angiver forskriften!


Skriv et svar til: Opgave med potens funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.