Matematik

Per skal have hjælp

05. december 2018 af Emilre - Niveau: B-niveau

Per er en stx-elev og er igang med matematiktimen.Læreren gennemgår begrebet hældningskoefficienten a iemnet linær funktioner, men per forstår det ikke. ´´skal man bare vælge to forskellige punkter for at udregne a?`` tænker han. Som forsøg vælger han (4,1) og (4,12) og gør følgende udregninger 

a= y2-y1/x2-x1= 12-1/4-4 = 11/0

per ved at der ikke må stå 0 i nævneren, da dette er det samme som at dividere med tallet. forklar per, hvad han gør galt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2018 af mathon

Per må hjælpes til at forstå, førstekoordinaten til linjens punkter er konstant medens andenkoordinateren til linjens punkter varierer.
Linjens ligning er derfor:
                                            \small x=4
hviket betyder, at linjen ikke kan tildeles en hældningskoefficient, da tan(π/2) = a ikke er defineret.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2018 af PeterValberg

Han kan måske have byttet rundt på x- og y-koordinaten for ét af punkterne...?!

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Per skal have hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.