Matematik

Ortogonale linjer

05. december 2018 af othp - Niveau: B-niveau

(x) = 2x^3. Bestem først en tangentligning i (-1,-2). Jeg har udregnet en tangentligning til y = -3x - 2.

Jeg skal have lidt vejledning til det næste punkt. 

Bestem regneforskriften for den rette linje, der er vinkelret på tangenten, og går gennem et punktet (0,0).

Jeg ved, at det har noget med ortogonale linjer, men jeg forstår ikke helt, hvordan jeg skal gribe opgaven an alligevel?
Noget med y = cx+d? og at der gælder: a*c = -1, hvor jeg kan indsætte -3 på a plads?

Jeg har brug for lidt yderligere forklaring, for at forstå hele sammenhængen :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2018 af peter lind

Den har du jo oprettet før


Svar #2
06. december 2018 af othp

det er jeg godt klar over, jeg var bare usikker over om man kunne se på overskriften hvad det handlede om, og om jeg kunne nå at rette det i det andet opslag :))


Skriv et svar til: Ortogonale linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.