Fysik

S(t) graf for konstant acceleration

08. december 2018 af hejmedjer1239 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan ser s(t) graf ud ved konstant acceleration, hvis man har en startposition? Er s0 bare skæring i y-aksen? Hvilken graf har vi egentlig? Eksponentiel?

Hvordan hænger v0 og s0 egentlig sammen i frit fald når de ikke er =0?

Er det meget vigtigt at komme ind på skrå kast til eksamen? Ved ikke om der er nok tid til det, men er det frie fald rigeligt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2018 af mathon

Du skal selvfølgelig være i stand til at redegøre for det skrå kast.

Ved konstant acceleration
har du for det frie fald:
                                        \small a=g

                                        \small v=v_o+g\cdot t                              \textup{hvis graf er en ret linje.}

                                        \small s=\tfrac{1}{2}\cdot g\cdot t^2+v_0\cdot t+s_0          \textup{hvis graf er en parabel med nedadvendte grene.}


Skriv et svar til: S(t) graf for konstant acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.