Kemi

Syre og base

09. december 2018 af Stjerneskud2016 - Niveau: B-niveau

Hej!

Er det rigtigt at forholdet mellem syre og den korresponderende base beregnes på den måde jeg har gjort det. Jeg er lidt i tvivl om de værdier jeg har fået.

Tusind tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. december 2018 af mathon

                        \small pH=pK_s+\log\left ( \frac{n_b}{n_s} \right )\Leftrightarrow \frac{n_b}{n_s}=10^{pH-pK_s}      \small \textup{Du har ombyttet t\ae ller og n\ae vner.}

            


Svar #2
09. december 2018 af Stjerneskud2016

Tak!

Hvorfor er det nogen gange at man bytter om på tælller og nævner. Har det noget med ligevægten at gøre?

mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2018 af mathon

                        \small \small pOH=pK_b+\log\left ( \frac{n_s}{n_b} \right )\Leftrightarrow \frac{n_s}{n_b}=10^{pOH-pK_b} 


Skriv et svar til: Syre og base

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.