Matematik

Middelafstand - Procent-Procent vækst

10. december 2018 af krimse123321 - Niveau: C-niveau

Jeg er lidt forvirret i forhold til den her opgave og ved ikke helt, hvordan jeg skal gribe den an.

Omløbstiden omkring Solen er dobbelt så stor (dvs. y bliver dobbelt så stor) for planet B som for planet A.
c) Hvor mange procent er middelafstanden fra planet B til Solen større end middelafstanden fra planet A til Solen?
TIP: Her skal du bruge procent-procent vækst.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2018 af mathon

                 \small \frac{{T_1}^2}{T^2}=\frac{{a_1}^3}{a^3}

                 \small \small \left (\frac{{T_1}}{T} \right )^2=\left (\frac{{a_1}}{a} \right )^3

                 \small \left (\frac{{2T}}{T} \right )^2=\left (\frac{{a_1}}{a} \right )^3

                 \small 4=\left (\frac{{a_1}}{a} \right )^3

                 \small \sqrt[3]{4}=\frac{{a_1}}{a}

                  \small a_1=\sqrt[3]{4}\cdot a

                  


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2018 af mathon

                 \small \small \sqrt[3]{4}=1.587=1+p\cdot 10^{-2}

                            \small p=0.587\cdot 10^2=58.7\%      

\small a_1\textup{ er }58.7\%\textup{ st\o rre end }a.                        


Svar #3
10. december 2018 af krimse123321

Føler mig dum :)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. december 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. december 2018 af mathon

                 \small 1+r_y=(1+r_x)^{\frac{3}{2}}

                 \small 1+r_x=\left (1+r_y \right )^{\frac{2}{3}}

                 \small 1+r_x=\left (1+1 \right )^{\frac{2}{3}}=1.587

                 \small r_x=p_x\cdot 10^{-2}=0.587

                 \small p_x=0.587\cdot 10^{2}=58.7\%


Skriv et svar til: Middelafstand - Procent-Procent vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.