Matematik

Omskrivning af cirklens ligning

10. december 2018 af Pape1080 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle, sidder med en opgave som jeg ikke lige kan finde hoved og hale i.

En cirkel har ligningen 
x^2-2x+y^2+6y+8=0
bestem cirklens radius og koordinatsættet til cirklens centrum.

Hvordan skal jeg angribe den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2018 af mathon

              \small x^2-2\cdot x\cdot 1+y^2+2\cdot y\cdot 3+8=0

              \small \left (x^2-2\cdot x\cdot 1 +1 \right )-1+\left (y^2+2\cdot y\cdot 3 +3^2 \right )-3^2+8=0

              \small \left (x-1 \right )^2+\left (y+3 \right )^2=2

              \small \left (x-1 \right )^2+\left (y+3 \right )^2=\left (\sqrt{2} \right )^2              


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2018 af peter lind

Brug kvadratkmpletrin for den første x2-2x = x2-2x+12-1 = (x-1)2+1. Prøv selv med y


Skriv et svar til: Omskrivning af cirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.