Kemi

Forskel på puffer og ikke-puffer

10. december 2018 af Peter74 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvis man har en puffer af f.eks. et svagt korresponderende syre-basepar, så udregnes pH-ændringen vha. pufferligningen, og ændringen plejer ikke at være så stor pga. puffersystemet. Hvordan udregner man så en ændring, hvis der ikke var et puffersystem?


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. december 2018 af Frederiktolberg (Slettet)

Da du har en stærk syre kan du gå ud fra at reaktionen reagerer fuldt ud, og alle H+ er blevet brugt. Da pH egentligt betyder -log(H+) kan du bare sige -log(koncentrationen af syren) da det vil være det samme som koncentrationen af H+. Så hvis du hælder 2mL HCl i noget vand finder du bare koncentrationen af HCl og siger -log(HCl)


Svar #2
10. december 2018 af Peter74 (Slettet)

Yeah, giver mening. Kan du evt komme med et lille eksempel? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2018 af Frederiktolberg (Slettet)

HCl+H2O \rightarrow Cl^{-} + H3O

Udregn koncentration af [HCl]

C=n/V

Vi siger bare n=0,01mol og V=0,002L (2mL)

C=5M

-log(5)=-0,69

pH=-0,69


Skriv et svar til: Forskel på puffer og ikke-puffer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.