Matematik

Eksponentiel funktioner - Hjælp det haster!!

13. december 2018 af frozone7 - Niveau: A-niveau

a)

Hvordan kommmer modellen til at se ud, og hvad skal man forholde sig til?

Vedhæftet fil: Skærmbillede (50).png

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2018 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. december 2018 af mathon

a)
                   \small f(x)=4.2\cdot 0.965^x
hvor
             f(x) er det gennemsnitlige antal årlige biografbesøg pr indbygger
             x er antal år efter 2006.


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. december 2018 af mathon

b)
            I år 2018 - 12 år efter år 2006

                  \small \small f(12)=4.2\cdot 0.965^{12}


Svar #4
13. december 2018 af frozone7

Hvor kommer "0,965" fra?


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. december 2018 af mathon

c)
             For første gang ryge under 1:

                   \small f(x)=4.2\cdot 0.965^x=1

                   \small 0.965^x=\tfrac{1}{4.2}

                   \small \log(0.965)\cdot x=-\log\left (4.2 \right )

                   \small x=\tfrac{-\log\left (4.2 \right )}{\log(0.965)}        


Brugbart svar (1)

Svar #6
13. december 2018 af mathon

#4
             \small \left (\left ( 100-3.5 \right )\cdot 10^{-2} \right )^x=\left ((96.5)\cdot 10^{-2} \right )^x=0.965^x


Skriv et svar til: Eksponentiel funktioner - Hjælp det haster!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.