Matematik

bestem koordinatsættet til projekteren

15. december 2018 af aya111 - Niveau: B-niveau

I et koordinatsystem i planen er to vektorer a og b givet ved a=(-1,3) og b=(2,5)

a)bestem vinklen mellem de to vektorer a og b

b)bestem koordinatsættet til projektoret til projektionen af a og b

jeg har fået a til jeg har fået den til 40.23635832 grader, men er der nogle der kan hjælpe med hvordan jeg regner opgave b?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2018 af MatHFlærer

Nu ved jeg du bruget Maple
Skriv:
proj(a,b)
hvor a og b er dine vektorer du har defineret

Svar #2
15. december 2018 af aya111

Mange tak, og ja fik maple til at virke:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2018 af mathon

            \small \overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b}=\begin{pmatrix} -1\\3 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 2\\5 \end{pmatrix}=(-1)\cdot 2+3\cdot 5=13

             \small \left |\overrightarrow{b} \right|=\sqrt{2^2+5^2}=\sqrt{29}

   \small \overrightarrow{a}_\mathbf{b}=\frac{\overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b}}{\left |\overrightarrow{}{b} \right |^2}\cdot \overrightarrow{b}=\frac{13}{29}\cdot \begin{pmatrix} 2\\5 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} \frac{26}{29}\\\\\frac{65}{29} \end{pmatrix}


Skriv et svar til: bestem koordinatsættet til projekteren

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.