Matematik

Hjemmeopgave problemer Hjælp:(

15. december 2018 af NikoSepehri (Slettet) - Niveau: B-niveau

Spørgsmålet ligger under den vedhæftet fil. Har siddet med denne opgave i en god 2 timer nu og fatter hat. Mangler den sidste opgave til at gøre min aflevering færdig, håber der nogle som kan komme med svaret til mig da jeg skal aflevere den her kl 23 så kunne være dejligt. Tak.

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2018 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. december 2018 af peter lind

y = b*ax hvis a =½ bliver den netop halveret, hvis x vokser med 1 altså x/x½


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2018 af ringstedLC

Du ved at P ligger på grafen for f:

\begin{align*} f(3) &= 100=b\cdot a^{3} \end{align*}

og at K½ = 47:

\begin{align*} f(3+47) &= \tfrac{100}{2}=b\cdot a^{3+47}\Downarrow \\ f(50) &= 50=b\cdot a^{50} \\ l\o s\;(solve)&:\left ( 100=b\cdot a^{3}\wedge50=b\cdot a^{50},(a,b) \right ) \end{align*}

med CAS.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. december 2018 af mathon

               \small f(x)=b\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{x}{47}}

               \small 100=b\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{3}{47}}

              \small b=\frac{100}{\left (\frac{1}{2} \right )^{\frac{3}{47}}}=104.524                 \small a=\left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{1}{47}}=0.9854

               \small f(x)=104.524\cdot 0.9854^x


Skriv et svar til: Hjemmeopgave problemer Hjælp:(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.