Matematik

En funktion f er bestemt ved f(x) = ln x − 3x, x > 0 1. Gør rede for, at funktionen f har et maksimum, og bestem dette maksimum

17. december 2018 af sw2wr (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Alle sammen.

Jeg sidder med denne opgave og kan simpel hen ikke komme viderer. Jeg har differentieret funktionen og sat f'(x) = 0 og fået 1/3 

men der skal vel to punkter for at der kan være en maksimum.

Opgaven lyder:

En funktion f er bestemt ved
f(x) = ln x − 3x, x > 0
1. Gør rede for, at funktionen f har et maksimum, og bestem dette maksimum


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2018 af iamarobot

For at finde maksimummet skal du blot sætte din x-værdi (1/3) ind i f(x), så finder du bare f(1/3).

f(1/3) er bare y-koordinatet til maksimummet


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. december 2018 af iamarobot

Forresten skal du også vise at dette faktisk er et maksimum og ikke minimum. Det kan gøre ved at sætte solve(f''(x)<0, f'(x)=0, {x})


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2018 af peter lind

Det bestemmer hvor maksimum er men ikke om det er et maksimum. Du skal ikke nødvendigvis have to punkter. Du kan også vise at f'(x)  varierer +0-. Du kan også bevise det ved at undersøge hvad græseværdierne er for x->±∞ eller som du siger beregne to punkter på hver side af maksimum


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. december 2018 af iamarobot

Hvis 1/3 er den eneste løsning til solve(f''(x)<0, f'(x)=0, {x}), så vil maksmum være (1/3, f(1/3))


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. december 2018 af StoreNord

Skærmbillede fra 2018-12-17 17-50-26.png


Skriv et svar til: En funktion f er bestemt ved f(x) = ln x − 3x, x > 0 1. Gør rede for, at funktionen f har et maksimum, og bestem dette maksimum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.