Matematik

matematik

20. december 2018 af barehjælpRip (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opløs i faktorer (dvs.: Sæt mest muligt uden for en parentes).

1) 13a - 3a i anden 

2) 12 - 6a 

3) 2cb - 4 ab i anden 

hvem kan hjælpe eller lave den 


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. december 2018 af mathon

                                 \begin{array}{lcrc} 1)&13\cdot a-3a\cdot a&=&a (13-3a)\\\\ 2)&6\cdot 2-6\cdot a&=&6(2-a)\\\\ 3)&2b\cdot c-2b\cdot 2ab&=&2b(c-2ab) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. december 2018 af ringstedLC

\begin{align*} k\cdot a-k\cdot b &= k\cdot \left ( a-b \right ) \\ 1)&: 13a-3a^2 = 3\cdot a\cdot \tfrac{13}{3}-3\cdot a\cdot a \\ 2)&: 12-6a = 6\cdot 2-6\cdot a \\ 3)&: 2cb-4ab^2 = 2\cdot b\cdot c-2\cdot b\cdot a\cdot b \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. december 2018 af ringstedLC

Sakset fra: https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1871044

#0

18-3a^2

Opløs i faktorer (dvs.: Sæt mest muligt uden for en parentes).

\begin{align*} 18a- 3a^2 &= 3\cdot a\cdot 6-3\cdot a\cdot a \end{align*}


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.